Prima pagină > Psihozele maselor > Din neatenție am ratat sfârșitul lumii

Din neatenție am ratat sfârșitul lumii

Sâmbăta ce tocmai a trecut, cu toate că se anunțase că luna va fi atât de aproape încât are să jumulească câteva vârfuri de brazi de prin locurile unde mergem la grătare – poate și dintr-o amorțeală caracteristică ce mă cuprinde la sfârșiturile de săptămână – am uitat să mă înfricoșez. În plus de asta era și înnorat, așa că nu m-aș fi putut oricum bucura de sfârșitul lumii.

<<-Cornele, cum ți-ai petrecut ultimul sfârșit al lumii?

-Măi Costele.. am fost ocupat cu altceva, dar îți promit că la următoarele 2-3 sfârșituri de lume o să fiu mai atent!>>

Apocalipsă, armaghedon, catastrofă, uragan, cutremur, pandemie, criză, gaură neagră, cea mai friguroasă iarnă din ultimii 800 de ani, 70 de grade la umbră0n frigider, cometă, meteorit, tsunami, etc. sunt doar cuvinte agățate la uscat pe sfoara publică de rufe. Ați aflat despre cercetătorii ruși cum că ne-ar fi avertizat de un mare cutremur în Vrancea? Ei bine, respectivul a venit, doar că din Rusia până aici a obosit și nici nu știa exact pe unde s-o ia ca să ajungă la Focșani așa că în momentul în care s-a declanșat, de prea mare oboseală, a reușit să sperie 4 furnici constipate cu megalomanica lui magnitudine de 3,1.

În goana spre audiență și din lipsă de inspirație, jurnaliștii și blogăriștii ne servesc pe tavă senzaționalisme, care mai de care mai „fundamentate științific”, fără a cita sursele sau a da referințe clare: NASA, cercetătorii din Birmania, oamenii de știință și așa mai departe. Și de ce n-ar face-o?! Nu-i prost decât cel ce cumpără.

Ultima gherlă ce mi-a picat în mână se referă la veșnicul de acum 2012. Printr altele aflu că ”luna își fabrică atmosferă proprie”, ziua are de fapt 16 ore din pricina rezonanței Schumann modificată de centura fotonică a universului, că oamenii buni se transformă în lumină și oamenii răi mor, și binențeles că polii magnetici se vor inversa, și probabil ca au uitat să zică despre cei 7.000 de vulcani ce vor erupe concomitent, lucru care va genera un incendiu planetar, care dintr-un noroc chior va fi stins de o inundație mondială generată de valuri gigantice și ca totul să se termine cu bine, apa se va scurge în crăpăturile formate de un cutremur nemaiîntâlnit.

S-au dus timpurile când eram anunțați că apa este bună de băut și că găinile lui Cristoiu nășteau pui vii, și ca să depășim și acest episod al cataclismelor catastrofico-dezastruase și al calamităților cu iz de urgii sinistre, am câteva propuneri de titluri pentru penelurile

senzaționaliste: ”O hoardă de cântăreți de operă vor ține isonul până ce vor dărâma clădirea guvernului”, ”Mâine la orele 16:00 cucii din ceasurile de mână cu cuc vor declanșa grevă generală” și de ce nu.. ”Risc de căcărează radioactivă de la păsările refugiate din Normandia”

În ceea ce mă privește, apocalipsa a trecut acum câțiva ani când individul de alături ne-a părăsit din funcția pe care o avea. Ăsta da ghinion: Ghinion Iliescu!

Anunțuri
Categorii:Psihozele maselor
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: