Prima pagină > Psihozele maselor > Dragi tovarăși, se poate!

Dragi tovarăși, se poate!

Vrem cenzură cât mai multă. De fapt.. ce spun eu? Vrem să ni se pună pumnu-n gură înainte să vorbim. Pumnu-n minte dacă se poate!

De când cu tărăboiul revoluțiilor chinezii au devenit mai constipați decât oricând iar acest fapt nu se datorează orezului în exces. În general emancipații comuniști de culoare galbenă încercau să ascundă occidentului diverse fapte precum munca copiilor prin fabrici și uzine sau propriei populații accesul la diverse forme de informare prin televiziune sau internet. Ultimul exemplu concludent este cenzurarea pe plan intern a informației conform căreia nenea din poza de alături, pe numele lui complet Liu Xiaobo (aveți grijă să nu-l confundați cu celebrul de acum Liu Xiao Ling Tong zis și Zhang Jinlai), a fost onorat de către comitetul premiilor Nobel cu premiul pentru pace fix in perioada cât nea’ Xiaobo stătea la bulău pentru că a dat cu clonțu împotriva regimului strigând în gura mare pe stradă ”jos Iliescu” și ”vrem butelie”!

Și ca să revin la răzmerițele arabe, dacă japonezilor le-a tremurat pământul de sub picioare, chinezilor au început să le tremure altceva. Ce? Doar nu credeți că am să mă cobor într-atât încât să folosesc cuvântul ”chiloți” pe blog, nu? Așadar și prin urmare, orice convorbire telefonică ce conține cuvântul ”protest” se întrerupe brusc și irevocabil. Dacă m-ar întreba pe mine le-aș sugera să-l scoată și din dicționar.. mama lui de cuvânt spurcat.

Întâmplarea spune că un antreprenor chinez  stătea la taclale cu vreo concubină de-a dumisale despre cai verzi și uscate, iar pe când tocmai cita din Shakespeare o  propoziție conținând cuvântul spurcat (protest) convorbirea s-a încheiat brusc. Pesemne că rețeaua a sesizat vrăjeala la care era supusă metresa și din pur spirit civic, a decis să readucă cuplul la realitate. Articolul original poate fi citit apăsând aici.

Nici pe la noi n-a fost prea roz situația pe vremea răposatului și a sinistrei, ca să nu mai spunem despre ce pumni ne luăm direct în gură dacă avem tupeul să deschidem pliscul despre Antonescu sau alte subiecte ce aduc atingere atât de sensibilei comunități evreiești. Amintiți-vă de Amza Pelea care a fost omorât pentru că a cârâit ceva despre Leana a lui Zăpăcitu din capu satului. Incidentul de mai sus, dacă s-ar produce la noi ne-ar tenta să protestăm, dar probabil că ni s-ar închide telefoanele în nas.

Americanii sunt și ei luați de valul psihozei în masă de când și-au dat foc la turnuri. Ca la șah! Îți sacrifici turnurile ca să mai tai puțin din libertățile cetățenești și ca să mai apese pe pedala spionării mailurilor și a telefoanelor.

Reclame
Categorii:Psihozele maselor
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: