Prima pagină > Social > Mercenarii politici

Mercenarii politici

Astăzi vorbim despre urbanism

Există o seamă de teorii conspiraţioniste conform cărora unii politicieni influenţi, contra unei modice sticluţe cu ţuică şi a unei plăsuţe minuscule de caltaboş, schimbă anumite legi, sau pun o vorbă bună pe unde trebuie, care să faciliteze anumite favoruri diverşilor ţuicari şi caltaboşişti. Exemplele cu teorii fantasmagorice şi conspiraţioniste se ţin lanţ de-a lungul istoriei: modificarea pentru 2 luni a vârstei de pensionare pentru vreo nevastă plictisită de prea multă muncă; vinderea exploatării unor importante resurse naturale naţionale; scoaterea pe motiv de ipohondrie a canaliilor din puşcărie; acordarea unor contracte fără licitaţie sau cu licitaţii trucate… Aceste falsificări menite a denigra cu rea credinţă cireada din parlament şi administraţia publică trebuie să contenească domnilor! Jos mincinoşilor! Vrem butelie!

Ultima utopie ce mi-a intersectat într-o direcţie pur perpendiculară planul imaginar format de urechea mea dreaptă este un text probabil aparţinând unui individ – cel puţin paranoic – angajat la Monitorul Oficial.

Analiză pe text:

Direct din pompoşenia titlului intuim amploarea grozăveniei pe care urmază s-o citim: „Ordonanta de urgenta 7 din 2 februarie 2011 (OUG 7/2011) pentru modificarea si completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul„ pe care lege 350/2001 ştim foarte bine, şi daca nu ştiaţi vă amintesc eu, ca mai fusese modificată la un moment dat prin „Ordonanţa 27/2008”, ordonanţa care fie vorba între noi a fost bătută-n cuie definitiv şi irevocabil, de nici mama lui Ştefan cel Mare n-ar mai putea-o modifica vreo dată, deci ce urmează să vă arăt este o mistificare grosolană a realităţii în care trăim.

Articolul intră direct în subiect şi începe să ne destăinuie diverse modificări ale schimbărilor transformate prin rectificare a legii mai sus amintite. Eu am ales 6 dintre ele, număr oarecum fatidic printre conspiraţionişi, mai ales în condiţiile în care dacă-l înmulţeşti cu 3 nu iese optişpe cum ar crede Moisil de cuviinţă, ci 666:

Ex.I. 10. Articolul 32 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

(…)

(5) Dupa aprobarea Planului urbanistic zonal sau de detaliu se poate intocmi documentatia tehnica in vederea obtinerii autorizatiei de construire, exclusiv cu respectarea reglementarilor urbanistice aprobate.

vechea versiune arăta in felul urmator:

(5) Modificarea, prin planuri urbanistice zonale elaborate pentru zone ale unei unitati teritoriale de referinta, a reglementarilor aprobate prin Planul urbanistic general trebuie sa asigure unitatea, coerenta si confortul urban atat ale zonei de studiu, cat si ale teritoriului învecinat. Daca modificarea este elaborata pentru zone ale unei unitati teritoriale de referinta, coeficientul de utilizare a terenului (CUT) propus de noua reglementare nu il va putea depasi pe cel aprobat initial cu mai mult de 20%, o singura data.

Carevasăzică, domnu’ angajat la Monitorul Oficial încearcă să ne inducă impresia ca guvernul ar fi corupt şi încearcă să dea mână liberă dezvoltatorilor imobiliari pentru a construi cu mult peste ce cred specialiştii de cuviinţă, pentru a ne degrada nouă standardele de locuire cu clădiri abuzive. Impardonabil domnilor, clasa noastră politică n-ar face aşa ceva pentru o juma’ de ţuică niciodată. Moralitatea clasei noastre politice suferă de un alb imaculat şi de o transparenţă de copac în toiul verii.

Ex.II. 12. La articolul 351 alineatul (4) se abroga.

..şi iată ce se abrogă:

(4) Regulamentul de organizare si functionare, precum si componenta Comisiei Nationale de Dezvoltare Teritoriala se stabilesc prin ordin al ministrului dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor.”

Deci, ministerul nu mai are nevoie să lucreze prea mult având în vedere că madam Udrea va lucra zi şi noapte pentru a stabili componenţa comisiei. Funcţionarii de la minister vor lucra de acum încolo câte 4 ore pe zi, 3 zile pe săptămână, doar şi numai prin grija blondei de la tursim. Băi nene, ce se ajută ministerele astea între ele, cum se degrevează dragele de ele unele pe altele de treburi atât de banale..

Ex.III. 17. La articolul 37, alineatul (5) se abroga.

..şi iată ce se abrogă:

(5) Avizele date de Comisia tehnica de amenajare a teritoriului si de urbanism se supun deliberarii si aprobarii consiliului judetean, consiliului local, respectiv Consiliului General al Municipiului Bucuresti, dupa caz.

De acum înainte „Comisia” nu mai avea nevoie şi de alte autorizaţii. Membrii Comisiei se vor alege doar dintre cei mai vestiţi guru yoghini, karatişti cu centură portocalie şi finii lui nea Corleone. Vă rugăm sărutaţi inelul Comisiei.

Ex.IV. 18. La articolul 43, alineatul (2) se abroga.

..şi iată ce se abrogă:

11. La articolul 43, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmatorul cuprins:

„(2) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, localitatile cu statut de municipiu sau de oras au obligatia sa detina Planul de amenajare a teritoriului zonal periurban ca documentatie de fundamentare a intocmirii Planului urbanistic general. Prevederile Planului de amenajare a teritoriului zonal se introduc in Planul de amenajare a teritoriului judetean.”

De ce ar mai fi nevoie de PATZP pentru fundamentarea PUG-ului şi de ce s-ar m-ai completa PUG-urile cu PUZ-urile autorizate când PUZ-urile în sine devin piatra de temelie a dezvoltarii urbane?!

Vestea în sine este bună, pentru că berzele vor avea dreptul să-şi construiască cuiburile unde vor dori dumnealor, chiar dacă depăşesc înălţimea de racordare la cornişă.

Amuzant e ca totuşi dispoziţia a apucat să fie în vigoare 32 de zile (de la 1 Ianuarie până pe 2 Februarie). Ar trebui să dăm în judecată administraţiile publice locale că nu s-au conformat.

Ex.V. 31. Articolul 53 se abroga.

..şi iată ce se abrogă:

Art. 53. – Autoritatile administratiei publice locale participa la finantarea planurilor de amenajare a teritoriului, a planurilor urbanistice generale care intra in competentele de aprobare, precum si la urmarirea realizarii acestora, potrivit legii.

Ce ne trebuie nouă domnilor ca autorităţile să urmărească lucrările? Acesta ar fi un instrument de poliţie politică menit numai şi numai să pună beţe în roate dezvoltatorilor gingaşi ce vin să facă palate şi castele gratis populaţiei.

Ex.VI. 41. La anexa nr. 2, expresia „Zona protejata” si definitia acesteia, aflate dupa expresia „Zona de risc natural”, precum si expresia „Zona functionala de interes” se abroga.

..şi iată ce definiţii se abrogă:

▪ Zona functionala de interes – zona functionala cu rol important din punct de vedere urbanistic in evolutia localitatii. Zona functionala de interes se stabileste de catre structura de specialitate din subordinea arhitectului-sef si se aproba de catre consiliul local, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucuresti, cu avizul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

▪ Zona protejata – suprafata delimitata in jurul unor bunuri de patrimoniu construit sau natural, al unor resurse ale subsolului, in jurul sau in lungul unor oglinzi de apa etc. si in care, prin documentatiile de amenajare a teritoriului si de urbanism, se impun masuri restrictive de protectie a acestora prin distanta, functionalitate, inaltime si volumetrie, in scopul ocrotirii sanatatii publice, a mediului si patrimoniului natural si construit.”

Asta da lovitură sub centură! Spionul angajat de ‚agenturli străini‘ vrea să bage zâzanie în coaliţia de guvernare. Zonele protejate, chit că sunt ele protejate natural sau istoric, ţin ori de ministerul mediului, ori de cel al cultelor şi culturii, ministere ce aparţin miniştrilor László Borbély şi Kelemen Hunor, ambii de etnie maghiară dar de o cetăţenie îndoielnică. Tuşeu stimabililor. Rectal! Marca Băse&Udrea.

Oricum ai întoarce-o românul are de suferit. În facultate, împreună cu un bun prieten şi coleg şi folosindu-ne de nişte standarde ce acum deja s-au învechit, am făcut un studiu pentru un cartier din Bucureşti. Rezultatul a fost că la populaţia estimată în acel cartier, necesarul de spaţii verzi, spaţii comerciale, dotări de utilitate publică, ş.a. era de 150% faţă de existent. Concluzia ne-a fost că o treime din blocuri ar fi trebuit jumulite de pe planurile respectivei arii, sau măcar o parte semnificativă din apartamente transformate in duplexuri, pentru a creşte standardul locuirii şi a micşora densitatea populaţiei la hectar boabe. În CAP-uri se cerea creşterea producţiei şi în oraşe depăşirea planului de locuitori / cutia de chibrit. La ce îndesire a clădirilor ne-a supus Ceaşcă, nu-i de mirare că stăm să căutam câte juma’ de oră un loc de parcare, sau că nu ne putem privi copiii de la geam jucându-se în locul de joacă din faţa blocului. Bani de parcări subterane nu sunt pentru că se recuperează greu iar investiţia e mult mai mare. Afaceriştii la noi sunt ajutaţi în pragmatismul lor de indolenţa autorităţilor. Parveniţi sunt şi cei care dau şpaga şi cei care o iau. Toţi vor să se îmbogăţească rapid. Halal dezvoltare durabilă doamnă Udrea! Bucureştiul are o mare rezervă de spaţii în vechile zone industriale ce ar trebui folosită pentru spaţii de agrement sau de utilitate publică, nicidecum pentru a face alte şi alte locuinţe. Vorba colegului meu: „Ce n-a terminat Ceauşescu fac capitaliştii de azi”

Referinţe

legile prezentate mai sus pot fi găsite la următoarele adrese:

http://www.legestart.ro/Legea-350-2001-amenajarea-teritoriului-urbanismul-(MjE0NDg-).htm

http://www.legestart.ro/Ordonanta-27-2008-modificarea-completarea-Legii-350-2001-amenajarea-teritoriului-urbanismul-(MzE1MjQ2).htm

http://www.legestart.ro/Ordonanta-de-urgenta-7-2011-modificarea-completarea-Legii-350-2001-amenajarea-teritoriului-urbanismul-(MzY4OTcz).htm

un articol asemănător poate fi consultat la: http://www.ziaruldeinvestigatii.ro/administratie-publica/52-administraie-public/375-mafia-imobiliar-centreaz-guvernul-udrea-marcheaz

Anunțuri
Categorii:Social
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: