Prima pagină > Amuzant, National, Psihozele maselor, Social > Să scoatem justiția înafara legii!

Să scoatem justiția înafara legii!

Nu ştiu alţii cum sunt dar mie mi s-a urcat justiţia la cap. Am făcut intoxicaţie justiţiară de piele. Pentru prima dată în istoria bolilor contagioase, o erupţie de bubiţe s-a întins până-n dosul sobei unde crăpau mâţele de nervi în timp ce se jucau cu dânsa. Epidemia de bube corupţioniste s-a urcat pe vrejul de fasole pân’ ce, cu ochiul său atotcuprinzător, a contaminat însăşi esenţa babei oarbe ce ţine cumpăna nedreptăţilor în mână. Justiţia!

Unde eşti băi Ţepeş doamne!

ca punând mâna pe ei,

să-i împarţi în două grupe,-n

hoţomani şi-n derbedei,

Şi în două temniţi grase,

tu forţat să mi-i aduci,

ca un piroman temeinic

să îi laşi fără papuci

Ca pe nişte şobolani

Tu să îi striveşti îndat

Să le spargi şi scăfârlia

De tâlhari şi mitomani

Ca să ne scapi de urgie

Şi de tonţi şi mortăciuni

Să dai foc la puşcărie

Şi la casa de nebuni!

Ieri, pe la vremea apusului, mării se stârniră de ne povestiră toate posturile TV cum că o judecătoare, pe numele ei Elena Turcu, a scăpat basma curată, după 4 ani de tărăgănări în care Statul, adică eu cu tine, a plătit din propriul buzunar cheltuieli îndelungate de judecată pentru o cucoană turmentată, care chiar dacă nu a făcut nimic extraordinar de grav, a scăpat basma curată. Statul palmă-barbă-cot. Mai precis barba se aşează delicat în palmă, iar cotul se aşează pe masă, nepăsător la cuvinte sau sintagme precum dreptate, disciplină, spirit civic, breaslă, şi aşa mai departe.

De treci netul cu privirea,

îndelung tu n-ai să vezi,

denumitul procuror,

ce pe-al lui rechizitoriu,

ai fi vrut să îl dezmierzi.

Al lui nume de-ai să-l cauţi

Sau de vrei să îl botezi

În zadar o să te chinui

Și doar ai să eşuezi

Pământul nu poate să ne mai rabde. Nu ar trebui să ne mai putem răbda singuri! E ca şi cum n-am mai fi făcut duş de o lună şi, mergând liniştiţi mai departe, ne mai strivim un gândac de picior, fără vreo intenţie de a ne curăţa în curând. Călcăm într-o balegă şi ne facem că plouă aşteptând precipitații pe timp de secetă. Ne-a intrat o muscă-n ochi dar nu clipim ca să dăm bine-n poză. Ni s-a suit un crocodil pe căciulă, dar speram să fie confundat c-o muscă, pentru că avem pile la academia română unde se poate da o definiţie abstractă a crocodilului pentru a fi categorisit simultan cu musca.

De foarte curând îmi povesteşte o cunoştinţă cum că privind de la etajul 9 la maşina proprie şi personală, parcată regulamentar vizavi de o maşină de poliţie, a observat cum un hoţ îi sparge parbrizul şi în strigătele ei neputincioase, ţiganul o ignora fiind ocupat cu a-i fura telefonul uitat în maşină. Cum de a lăsat nesimţita aia telefonul în maşină?! L-a lăsat pentru că în secunda în care şi-a părăsit autovehiculul a alunecat în absurditatea viziunii precum căreia lumea în care trăieşte este una normală! Coborând la miliţienii care stăteau relaxaţi după ce văzuseră isprava a primit răspunsul edificator: „nu avem jurisdicţie aici, pentru că suntem din alt sector!”. Nu caut babe cloanţe pe pereţi şi nu mă aştept la vre-un auto denunţ al poliţailor, ci mă întreb ce s-ar fi întrebat dacă domnişoara ar fi apucat cu mânuţele ei delicate un bolovan din proximitate şi ar fi alterat parbrizul domnilor miliţieni vizitatori din alte meleaguri, sectoare sau alte jursidicţii. Dicţia dumnealor s-ar fi schimbat în acest caz? S-ar mai fi pus problema jurisdicţiei?

Lăsând la o parte problema cunoştinţei mele, cucoana prinsă beată în flagrant blagoslovind alţi miliţieni cu vorbe de ocară, a fost filmată, difuzată pe toate canalele, martori s-au pus chezaşi că s-a sustras de la recoltarea de la probe edificatoare în privinţa alcoolemiei, asta după ce etilotestul o trimisese la recoltarea unor probe care în cele din urmă i-au dovedit o alcoolemie de 1‰ şi, chiar dacă proba spitalicească era clar una incriminatoare, s-a dovedit a fi ineficientă. De ce? Nu era dublată de o altă probă de sânge! Se presupune astfel că dacă io-ţi sparg ţeasta cu o nicovală de cap voi trăi bine mersi încontinuare pentru că nu s-a dovedit că ţeasta matale este una standard, iar eu doream doar să îţi fac masaj capilar, tet-a-tet. Din dragoste şi prietenie. Amiciţie. Colegialitate.

Cucoana judecătoare a tras nişte sfori pe la colegii dumisale şi cauza s-a pierdut în neantul mass-mediei. Dovezile erau clare şi din punct de vedere juridic şi din cel al martorilor. Nimic n-a fost mai elocvent la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) decât prezenţa dovezilor neconcludente.

Următorul pas ar fi ca statul român să se dea singur în judecată la CEDO pentru că nu a recoltat destule probe, pentru ca beţiva să câştige câțiva dolărei de pe urma noastră.

Dacă dovezile clare nu sunt deajuns, atunci propun scoaterea justiţiei înafara legii. Legea a fost depăşită de vicii de procedură. Bunul simţ ar justiţia mult mai bine de unul singur. Beţiva ar lua loc la beci, poliţaii s-ar pune în mişcare, iar procurorii şi judecătorii s-ar pune pe treabă. Ca decizie auxiliară, politicienii ar fi scoşi înafara legii şi legaţi cu lanţuri pentru corupţie, presupunând că dacă există un politician corect atunci excepţia întăreşte regula!

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: