Prima pagină > Basarabia, Internațional > Doar liderii religioși iudei se bucură de pretinsa moarte a lui Osama

Doar liderii religioși iudei se bucură de pretinsa moarte a lui Osama

Marele rabin al Rusiei, Berl Lazar, a calificat lichidarea liderului Al Qaeda, Osama ben Laden, drept un triumf al drepății și și-a exprimat speranța că ”aplicarea unei astfel de lovituri asupra terorismului” le va da teroriștilor de înțeles că crimele lor nu vor rămîne niciodată nepedepsite. 

”Vestea despre lichidarea omului care a devenit un simbol al terorismului internațional al timpului nostru demostrează că în lupta neîmpăcată dintre bine și rău succesul este posibil atunci cînd se dă dovadă de perseverență și nu se admite abaterea de la țelul propus”, a declarat Berl Lazar pentru “Интерфакс-Религия”. ”Noi susținem întru totul ideea că oamenii care nu prețuiesc viața celorlalți și iau vieți străine trebuie să fie nimiciți”, susține rabinul.

Osama ben Laden ar fi fost neînarmat și ar fi fost împușcat sub ochii fetiței sale în vîrstă de 12 ani.

Osama ben Laden ar fi fost asasinat în noapte spre luni de către trupele de intervenție americane nu departe de capitala Pakistanului. Faptul a fost confirmat de președintele Barack Obama. Presa americană a scris că trupul neînsuflețit a lui Osama ben Laden ar fi fost aruncat în mare (gest straniu și nemotivat, avînd în vedere că în apropierea Pakistanului nu există nici o mare).

Marți seara Casa Albă a dat o desmințire cu privire la moartea lui Ben Laden, informează NewsRu.com. După cum s-a constatat, Ben laden a fost împușcat deși era neînarmat, ceea ce spulberă afirmațiile autorităților americane cum că intenția lor a fost să-l prindă viu. Unii analiști, în special din țările musulmane, i-au învinuit pe americani de minciună, sporind neîncrederea în SUA.

Publicația britanică  The Daily Mail toarnă ulei în foc, făcînd trimitere la securitatea pakistaneză, cînd susține că liderul Al Qaeda a fost împușcat în fața fetiței sale de 12 ani. Potrivit publicației britanice, fetița s-ar fi aflat printre cei 17 sau 18 persoane ce se aflau în casă în timpul atacului soldaților americani.

A devenit cunoscut că ceea ce a fost prezentat drept transmisiune directă de la fața lichidării ”teroristului nr. 1”, nu surprinde momentul asasinării lui Ben Laden. Nici Barack Obama, nici altcineva din administrația sa nu a văzut scena lichidării. Deși căștile soldaților erau dotate cu camere de luat vederi, materialul video prezentat lui Obama și administrației sale surprind doar unele cadre cu cele petrecute în Pakistan, dar nu și scena asasinării.

Fotografia digitală pe care ar fi făcut-o comandantul operațiunii (vezi mai sus) a fost atacată ca fiind trucată.

Conform The New York Times, în momentul asaltului soldaților americani în casă se mai aflau nouă copii cu vîrste cuprinse între 2 și 12 ani.

Spre deosebire de liderii religioși iudei și musulmani, nici un lider ortodox nu au comentat asasinarea lui Ben Laden

Pe lîngă marele rabin al Rusiei, Berl Lazar, evenimentul a fost comentat de marele muftiu al Rusiei, Tadjudin, care a afirmat că ”doar cu astfel de metode terorismul internațional poate fi combătut”.

De asemenea și liderul recent înființatei ligi musulmane din Moldova, Sergiu Sochircă, a salutat scandaloasa asasinare a lui Ben Laden: „E foarte bine că şi-a găsit moartea, pentru că aşa oameni dau de ruşine islamul. Oameni ca Osama bin Laden şi extremiştii radicali nu arată faţa reală a islamului. Din contra, ei fac probleme musulmanilor din întreaga lume”, a declarat Sergiu Sochircă pentru Moldpres.

Deocamdată nici un lider creștin ortodox nu a comentat informația despre lichidarea lui Osama ben Laden.

SURSA:

Anunțuri
  1. Viorel Grecu
    09/05/2011 la 11:04

    Un articol destul de interesant !

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: