Prima pagină > Amuzant, Psihozele maselor > Avaria, rocadă între „mi s-a stricat maşina” cu „revin în 3 minute”

Avaria, rocadă între „mi s-a stricat maşina” cu „revin în 3 minute”

Termenul de rocadă este preluat din şah, un sport pe care nu l-ai mai jucat de multă vreme, dacă l-ai jucat vreodată.

Ajuns într-o zi pe la intersecţia „Hala Traian” am observat o situaţie amuzantă. La semafor aşteptau 3-4 maşini. Prima din ele era un taxi – cu portiera deschisă şi piciorul (stâng) coborât pe asfalt – condus de un burduhănos zburlit şi cârlionţat trecut de a doua tinereţe.

Când primiră unda verde am observat că taxiul avea avariile pornite. Clica-clica, clica-clica… şoferii din coadă încep să claxoneze nervos.

„Leneşul de taximetrist stă şi-o freacă aiurea în mijlocul intersecţiei aşteptând ca nesimţitul clienţi pe linia de tramvai de-ncurcă pe toată lumea”, gândeam eu.

Stupoare! Omul se dă jos din maşină, ridică mâinile deasupra capului ca şi cum ar fi dat vina pe providenţă şi începe să-şi împingă cu greu taxiul ţinând mâna dreaptă pe volan. Norii negri ce ameninţau intersecţia se transformară direct în panseluţe, toporaşi şi lăcrămioare. Nu ştiu dacă există, dar mă scuz din principiu pentru noua mea „şişi”-fonie. Toţi trecătorii care observaseră situaţia îşi făceau griji pentru nenea Miţu Taximetristu, ce-a fost claxonat că i-a căzut motorul, iar şoferii din spate îşi făceau (sper eu) procese de conştiinţă pentru nefericit, întrebându-se dacă să nu coboare să-l ajute, riscându-se în acest fel să-şi cârpească singuri peste bot câteva claxoane de la alţi participanţi la trafic, similar de nervoşi ca şi ei cu câteva secunde înainte.

Avariile activate la o maşină înseamnă mai nou că ţi-ai lăsat căruţa vreo 5 (25 sau 55) minute cât îţi cumperi ţigări în pauza pe care ţi-ai luat-o de la coada la care stăteai la circa financiară ca să depui bilanţul la 7 firme de care ai grijă, concomitent pasionat fiind de un joc la telefon de la care te tot întrerupe cineva care nu ştie de ce nu-i merge netul chiar dacă n-are wireless pentru că a şters-o la mai mult de 50 de metri de casă cu ghiejetu’. „5 minute am stat nene şi s-au şi ofuscat ăştia pe mine!”, când cele 5 minute se transformaseră într-o zi de muncă!

Pune avariile, că stăm doar 5 minute! Toţi interpretăm avariile ca pe un semn de „nu te enerva prea tare, nu-mi zgâria maşina şi  nu chema pe nimeni să mă ridice, că plec imediat”.

Avariile, după cum le spune şi numele, erau inițial folosite în cazul în care ţi s-a stricat tărăboanţa şi nu mai puteai continua locomoţia. Tot şoferu’, ca să nu-i zic altfel, s-a folosit de tertipul „mi s-a stricat maşina” deci „nu te supăra pe mine c-am parcat ca ţopârlanu” de atât de multe ori încât faza nu mai ţine. Vezi o maşină „avariată” şi exclami din prima: „Ce rrOM!” (cu „r” de la „ţigan”)

Faza s-a terminat paşnic cu maşina de-adevăratelea avariată, împinsă din centrul intersecţiei de un singur nene, cât timp celelalte colege de trafic treceau nepăsătoare mai departe spre obiectivele lor preaimportante.

„Taximetriştii ăştia-şi omoară permanent maşinile, mama lor de vitezomani!” gândeam eu mai departe, presupunând încontinuare – din burtă – stereotipuri.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: