Prima pagină > Conspirații, Internațional, National, Politica, Separatism maghiar > Când naționalismul nu-i acasă, ungurii joacă pe masă

Când naționalismul nu-i acasă, ungurii joacă pe masă

Bozgori din toate zările fac un lobby extraordinar pentru autonomia ținutului secuiesc. (A se nota că am scris cu litere mici, pentru simplul fapt că acest ținut nu există, iar scrierea acestui nume cu majuscule i-ar conferi legitimitate.) Au vorbit de autonomie culturală, au vorbit de autonomie economică, au vorbit printre dinți despre autonomia teritorială dar din păcate nu s-au limitat doar la vorbe. Ungurii fac orice să minimizeze rolul valorilor românești pe unde apucă. Au furat plăcuța cu citatul lui Iorga de pe statuia lui Matei Corvin din Cluj? Plăcuța nu avea decât câția centimetri pătrați, dar Harghita, Covasna și jumătate din Mureș depășesc în suprafață 17.000 de kilometri pătrați.

 
I-am asemuit în titlu pe unguri cu niște șoareci, iar analogia mi se pare de-a dreptul reușită, pentru că bozgorașii ronțăie încet-încet temelia românească în județele mai sus amintite. Și-au cerut dreptul de a învăța în limba maternă, după care au transformat 99% din școli în unități de învățământ cu predare în limba maghiară, supunând populația românească la discriminare și maghiarizare. Românii din acele locuri uitate parcă de autorități își pierd inclusiv speranța că li se va face vreodată dreptate. În contrapartidă, oficialitățile ungare de peste granița României trimit mesaje clare de încurajare a populației. Vă amintiți de ”certificatul de ungur”? Vă amintiți de cetățenia maghiară acordată etnicilor în condițiile în care circulația și dreptul de muncă în Europa sunt libere? Vă amintiți de refuzul oficialilor de a aplica stema României pe documentele CJ Covasna? Vă amintiți de panoul ilegal al ținutului secuiesc? Vă amintiți de soția ambasadorului Ungariei care s-a apucat să transmită mesaje ofensatoare statului Român acum 3 luni, de ziua lor, pe 15 martie?

 

În plus, în fiecare an în perioada Rusaliilor, mii de unguri se adună în comuna Ghimeș-Făget pentru a comemora vechea frontieră austro-ungară, și mă îndoiesc de faptul că ar trece pe la mormântul lui Ion Rebreanu cu vreo coroană de flori. Surse sigure din zonă mi-au explicat grija aparte a autorităților în ceea ce privește trenul cu care sunt aduși milogii: impegații de pe linia pe care vine trenul sunt schimbați cu impegați unguri, ca nu cumva vre-un ”bandit de român” să le pună bețe în roate propagandei lor anti-românești.

 
În comuna Ghimeș, ultima școală cu predare în limba română a fost exilată în cel mai îndepărtat cătun, obligând părinții români să aleagă între a-și trimite copiii câteva ore pe jos prin frig și amenințarea fiarelor sau a și-i condamna la maghiarizare.

 
Ultimele isprăvi ale politicienilor unguri, fie că sunt ei în România sau la mama lor acasă, au venit parcă într-un ritm mai accelerat, poate și din pricina faptului că Emil Boc le permite orice. 1. Europarlamentarul Laszlo Tökes a oficializat din burtă, fără să se consulte cu nici un român, statutul ținutului secuiesc, înființând o ambasadă a acestui așa zis ținut la Bruxelles. Premierul Viktor Orban a fost prezent la inaugurare susținând cu prezența sa inițiativa separatistă. Citiţi şi articolul despre planul de reorganizare a regiunilor de dezvoltare. 2. Aastăzi s-a organizat tradiționala demostrație de naționalism maghiar de la Ghimeș. 3. Tot astăzi, 12 iunie, dintr-o pură ”coincidență”, câțiva bozgorași s-au apucat să protesteze la Londra pentru independența ținutului secuiesc cu bannere și pancarde scrise în română și engleză, făcând o paralelă între Regatul Unit și Ungaria și incitând la intervenție armată. Când îi intinzi unui șobolan un deget are să-ți ia toată mâna. După ce le-am dat drepturi de am ajuns să ne discriminăm propria populație prin favorizarea excesivă a acestui neam de infractori, guzganii ni se suie și mai tare în cap și vor să ne atace cu armata.

 

Iată stimabililor la ce duce apatia dumneavoastră. Iată unde duce lipsa de naționalism. Ni se răsucesc eroii în mormânt la vederea acestei atitudini indiferente. Cu indolență, corupție, dezmăț, nu facem decât să ne afundăm și mai tare în mocirla în care ne zbatem. Neamul românesc nu va ieși din criza prin care trece decât atunci când își va regăsi principiile sănătoase: munca, credința în Dumnezeu și dragostea de țară!

 

 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: