Prima pagină > Anunțuri, Credință, Internațional, Ortodox > Un incendiu puternic în statul Washington a ocolit mănăstirea de călugăriţe „Sf. Ioan Botezătorzul”

Un incendiu puternic în statul Washington a ocolit mănăstirea de călugăriţe „Sf. Ioan Botezătorzul”

Locuitorii a două sute de case au fost evacuaţi, când incendiul care începuse cu 10 mile mai la nord de or. Golendeil, statul Washington, a început să se răspândească pe un teritoriu tot mai mare, relatează USA Today. În noaptea spre 8 septembrie, incendiul a fost foarte aproape de a distruge mănăstirea greacă de maici Sf. Ioan Botezătorzul.

În ajun călugăriţele îşi îndeplineau munca obişnuită de la brutărie, când au observat că focul a trecut peste şosea şi se apropie de mănăstire. Înarmate cu căldări cu apă au înceracat să facă faţă focului până la sosirea pompierilor.   «Iniţial focul a fost nu prea mare, de vreo 30 de cm, dar apoi au luat foc copacii. Şi noi nu puteam decât să ne rugăm şi să aşteptăm», – a relatat una din maici. Când incendiul s-a răpândit către pădurea din jur, călugăriţele au fost evacuate.

În zorii zilei de joi, când li s-a permis revenirea la mănăstire, nici nubănuiau ce vor găsi pe loc. Dar deşi a suferit mult peisajul înconjurător, mănăstirea a rămas intactă. Focul a ajuns chiar la micul cimitir din apropiere, da nu l-a atins, relatează  Orthodoxy Cognate PAGE.

www.pravoslavie.ru

traducere  www.ortodoxia.md

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: