Prima pagină > Iredentism, National > Culmea ironiei “secuieşti”: Extremistul Csibi Barna îl acuză pe Dan Tănasă de “instigare la discriminare”

Culmea ironiei “secuieşti”: Extremistul Csibi Barna îl acuză pe Dan Tănasă de “instigare la discriminare”

Extremistul secui Csibi Barna, cunoscut pentru acţiunile sale organizate sub egida Gărzii Secuieşti, îl acuză pe blogerul Dan Tănasă de “instigare la discriminare” şi a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita în acest sens. Cu toate că autorităţile au decis neînceperea urmăririi penale pentru Dan Tănasă, Csibi Barna a atacat decizia în instanţă.

Motivul acestui denunţ penal este publicarea pe blogul lui Dan Tănasă a unei poze cu un autoturism BMW de culoare neagră cu un abţibil cu Ungaria Mare, sub care blogerul a postat comentariul “Cum i-ar sta acestui revizionist maghiar cu o cărămidă în geam? Dar cu două?”. Liderul Gărzii Secuieşti s-a simţit direct ameninţat de acest comentariu deoarece are o maşină… asemănătoare. Dar paradoxul mental al lui Csibi Barna nu se opreşte aici: chiar dacă articolul nu face referire deloc la persoana sa, a considerat că este ameninţat direct deoarece şi el este posesorul unui automobil BMW. El şi alte câteva sute de mii de români, probabil.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita a dispus neurmărirea penală în acest caz în iunie 2011, însă Csibi Barna a făcut o plângere împotriva rezoluţiei procurorului în urmă cu câteva săptămâni.

Cine este Csibi Barna?

Csibi Barna este în prezent cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi instigare la discriminare, după ce a spânzurat un manechin de paie reprezentândul pe eroul naţional Avram Iancu pe 14 martie 2010, ziua mondială a Maghiarilor de pretutindeni. El a mai fost implicat în diferite acţiuni alături de Garda Secuiască, majoritatea cu caracter antiromânesc şi antisemit, cum ar fi pichetarea unui magazin Kaufland din Miercurea Ciuc cu mesaje inspirate din perioada horthystă: “Ruşine să-ţi fie, iar ai cumpărat de la jidani!”. Csibi Barna s-a mai ales şi cu un dosar penal pentru comercializarea de simboluri xenofobe si nationaliste, după ce acesta a vandut tricouri cu inscriptia “Tinutul Secuiesc nu este Romania” si insigne cu harta Ungariei Mari, la Universitatea de vara de la Baile Tusnad. Barna a mai fost reţinut şi amendat de poliţiştii clujeni după ce a încercat organizarea unui eveniment revizionist la Cluj-Napoca, pe 1 decembrie 2009 şi 2010.

George Bara

Sursa: NapocaNews

Reclame
Categorii:Iredentism, National
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: