Prima pagină > Anunțuri, Corupţie > Ţara este incendiată iar doamnele în vârstă merg la frizer

Ţara este incendiată iar doamnele în vârstă merg la frizer

Am citit în „Capital” că primăriile de sector se pregătesc să ne păzească cu un sistem nou de supraveghere cu camere de luat vederi. Sectorul 2 a aprobat deja două planuri care prevăd amplasarea respectivelor camere prin parcuri, incinte de blocuri şi alte zone publice, în vederea prevenirii infracționalității.

Haideţi să lămurim ceva băi doamnelor, domnişoarelor şi băi domnilor. Aceste camere nu vor fi de folos pentru prevenirea infracţionalităţii din două motive:

1. nu vor fi vizionate în timp real pentru că vor fi foarte multe şi despre primării ştim că au numărul posturilor limitat.
Aşadar, afirmaţia cu prevenţia actelor infracţionale CADE!2. chiar dacă prin absurd primăriile de sector vor angaja 2000 de oameni care să se uite la ecrane permanent, viteza de reacţie în cazul actelor infracţionale va fi atât de mică încât dacă se plimbă hoţul prin parcul din faţa primăriei sectorului 2 şi fură portofele de la cucoane distrate, de când dă funcţionarul alarma până ajunge meliţia la stimabilul hoţ, acesta din urmă va avea timp să strângă o tolbă întreagă de bani atent sortaţi din portmoneele sustrase.

Dar să nu ne pripim şi să depănăm mai departe articolul. Arealul acestor două proiecte se află în zona Baicului şi Ion Creangă, deci sarabanda licitaţiilor şi banilor cheltuiţi pe supraveghere va continua pe termen nelimitat.

Să ne uităm puţin şi la costuri. 12 astfel de proiecte au fost aprobate iar contractarea lor totalizează 135 de milioane de lei. Alte 10 proiecte care însumează 150 de milioane de lei stau aşezate ordonat la coadă, aflându-se într-o stare avansată de aprobare.

 

După o serie de calcule aritmetice simple şi elementare am ajuns la năucitoarea sumă de 66 de milioane de euro (€) cheltuiţi pe camere de filmat. Aruncând un ochi pe internet după preţuri, cea mai ieftină cameră se învârte undeva la suma de 250 €. Presupunând că doar jumătate din suma totală va fi investită în camere, ajungem la un nou năucitor număr: 260.000!!. Chiar având şi jumătate din acest număr, tot la fel de imposibil le va fi angajaţilor primăriei să le supravegheze permanent pentru a justifica scopul de prevenire a infracţionalităţii.

Lăsând gluma la o parte, adevăratul scop al acestor sisteme este de a înregistra tot ce se întâmplă în zonele supravegheate şi de a folosi înregistrările în cazul în care ceva s-a întâmplat deja. În trecut. Un alt scop, poate mult mai evident ca primul este cheltuirea banului public pe camere verzi pe pereţi. După borduri, amenajări fictive de zone verzi, parcări ce jumulesc copaci din parcuri, locuri de joacă, şi alte brice şi carice, administranţii urbei noastre au mai găsit o metodă de japcă la drumul mare: camerele de supraveghere.

Mai mult decât acest jaf din banul public, simţim cum ne apropiem din ce în ce mai tare de apariţia statului poliţienesc.

Sursa: flamuraverde.wordpress.com

Reclame
Categorii:Anunțuri, Corupţie
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: