Prima pagină > Anunțuri, National, Politica > Aderarea României la spațiul Schengen va institui o nouă „cortină de fier” pe Prut

Aderarea României la spațiul Schengen va institui o nouă „cortină de fier” pe Prut

Noua Dreaptă ține să facă următoarele precizări în legătura cu organizarea Consiliului European de la Bruxelles din data de 8-9 decembrie:

COMUNICAT DE PRESĂ

 

1. Noua Dreaptă consideră că efectele unei eventuale aderări a României la spatiul Schengen, în speță abolirea frontierei cu Ungaria și securizarea „frontierei externe a Uniunii Europene” cu Republica Moldova, Ucraina și Serbia, unde trăiesc peste 4 milioane de români basarabeni, bucovineni și timoceni, contravine flagrant intereselor strategice ale Națiunii Române. In fapt, eventuala aderare a României la spaţiul Schengen ar institui o nouă „cortină de fier” pe Prut, aspect subliniat si de concluziile studiului “Impactul aderării viitoare a României la zona Schengen asupra Republicii Moldova”, realizat de Centrul Analitic Independent EXPERT-GRUP si prezentat in cadrul Comisiei de Politică Externă și Integrare Europeană a Parlamentului Republicii Moldova. Potrivit autorilor, odată cu aplicarea rigorilor prevăzute de Schengen este probabilă o diminuare drastică a numărului de vize acordate cetățenilor moldoveni de către autoritățile române. Acest fapt va conduce pe de o parte la sporirea atitudinilor negative față de statul român în spațiul public moldovenesc, iar pe de alta parte la renașterea interesului pentru spațiul Comunității Statelor Independente (CSI), perceput de românii basarabeni drept „mai accesibil”.

2. Noua Dreaptă consideră că o eventuală aderare a României la spaţiul Schengen ar avantaja doar Ungaria, care sprijină ferm și necondiționat aderarea României la acest acord tocmai pentru că eliminarea controalelor de la frontiera româno-maghiară ar conduce automat la libera circulație a celor 12 milioane de maghiari din Ungaria, România și Slovacia și ar fi un pas important catre ”unificarea națiunii maghiare din Bazinul Carpatic”, obiectiv declarat al actualei guvernări de la Budapesta.

3. Noua Dreaptă aminteste faptul că Marea Britanie și Irlanda, țări membre ale Uniunii Europene, au optat să nu implementeze acordul Schengen pe teritoriul lor, tocmai pentru a nu-și prejudicia Interesul Național. Iar Danemarca, membră a spatiului Schengen, a reintrodus controalele la frontierele sale.  Actuala conducere a României pare însă hipnotizată și deloc deranjată de faptul că peste 10 milioane de unguri vor putea intra în România fără buletin, în timp ce românii din Basarabia vor fi supravegheați de peste 150 de camere cu vedere termică instalate de-a lungul Prutului!

4. Noua Dreaptă atrage din nou atenția că obiectivul nr. 1 al politicii externe a României ar trebui să fie unirea cu Republica Moldova și nu aderarea la un acord care sacrifică milioane de români basarabeni, bucovineni și timoceni, separați până mai ieri de Patria-Mamă prin grija Uniunii Sovietice, iar astăzi prin bunul plac al Uniunii Europene.

5. Noua Dreaptă avertizează totodată că eliminarea controalelor la frontiere ar crește riscurile pentru securitatea internă a României, lăsându-se cale liberă traficului de droguri, arme, ființe umane și imigrației ilegale, fenomene cu care deja se confruntă statele membre ale Tratatului de la Schengen.

6. Noua Dreaptă respectă și susține decizia Olandei de a se opune aderării României la spațiul Schengen în cadrul Consiliului European de la Bruxelles din data de 8-9 decembrie, salvându-ne astfel, împotriva voinței noastre, din capcana numită spațiul Schengen. Sperăm totodată ca Olanda să-și mențină votul negativ și la viitoarele reuniuni ale Consiliului European, până când românii vor hotărî că a sosit timpul să-și aleagă o clasă politică responsabilă, capabilă să slujească Interesul Național.

 

Președintele Noii Drepte,

Av. Tudor Ionescu

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: